Kaip atlaikyti rudeninius virusus? 🧐

Kaip atlaikyti rudeninius virusus? 🧐

Vasara jau atsisveikino iki kitų metų, oras mainosi kasdien, darosi vis drėgniau. Tokiu oru visokie virusai ir bacilos tiesiog klesti! Aplinkui jau girdisi apie vis daugiau peršalusių, gripu ar covid užsikrėtusių žmonių 🤧😷 Bet nepasiduokime! 🤓 Tereikia daugiau dėmesio skirti sau ir pasiruošti atlaikyti šaltąjį metą.


✴️Štai keli dalykai, kurie gali padėti sustiprinti jūsų imuninę sistemą ir mėgautis rudeniu:

✔️Subalansuotas ir sveikas maistas 🥗
✔️Pakankamai miego💤
Būti persidirbus ir nemiegojus jau nebėra cool. Suaugusiam žmogui rekomenduojama miegoti bent 7-8 valandas, o kol jūs miegate, kūnas ne tik ilsisi, bet ir atsistato.
✔️Laikas gryname ore 🌲🌳
Pasivaikščiojimas tarp darbų ar prieš miegą padės jausti mažiau streso, pagerins nuotaiką ir miego kokybę.
✔️Reguliarus sportas 🚵
Jei sunku prisiversti, krutėkite bent 20 min per dieną, pasirinkite mėgstamą sportavimo būdą. Reguliarus aktyvumas ne tik gerina savijautą, bet ir gali mažinti uždegiminius procesus kūne ir padėti imuninėms ląstelėms greičiau atsistatyti.
✔️Kūno pastiprinimas trūkstamais vitaminais ir papildais 💊
Svarbu reguliariai išsitirti kraują ir pasitikrinti, ar kūne turime pakankamai visų reikiamų vitaminių ir mineralų sveikam kūno veikimui. Tarkim, vitaminą D tamsiuoju metų laiku reikia papildomai vartoti praktiškai visiems.Taip pat tyrimai rodo, kad medicininiuose grybuose esančios medžiagos gali padėti palaikyti sveiką imuninės sistemos veikimą.

Nors gerai savijautai ir sveikatai reikia įdėti pastangų, bet tai daryti verta!

Grįžti į tinklaraštį